La pas prin Delta Văcărești (Parcul Natural Văcărești)


Duminica, 31.03.2019
Era o zi frumoasa de primavara si voiam sa profitam din plin de ea.
Din pacate Bogdan avea pana la bicicleta dupa tura din Padurea Cernica, astfel ca nu aveam cum sa iesim cu bicicletele si am decis sa mergem la o plimbare prin Delta Vacaresti.

Eu imi doream de foarte mult timp sa merg pe acolo, auzisem si citisem multe impresii frumoase despre acest loc.

Cand am ajuns in Delta Vacaresti am ramas amandoi surprinsi sa vedem atatia oameni ce se plimbau cu bicicletele, erau la picnic sau pur si simplu mergeau pe potecile inconjurate de stuf si admirau frumusetile acelui loc.

Am coborat de pe dig si am inceput sa strabatem potecile din delta in cautarea a cat mai multor animale/pasari si peisaje, in incercarea noastra de a le imortaliza in fotografii.

Mergand pe potecile din delta am vazut ca sunt si trasee cu indicatoare ce iti arata pe unde sa mergi, spre exemplu „Poteca prin stuf” si „Poteca Biodiversitatii Urbane”. Am intalnit inclusiv panouri informative cu speciile de pasari (exemplu: lacarul mare, starcul rosu, boicusul, starcul de noapte, starcul pitic, rata rosie, prumbelul gulerat, grangurul, cucul, eretele de stuf, chrighita cu obraz alb), reptile si amfibieni (exemplu: testoasa de apa, tritonul cu creasta, buhaiul de balta cu burta rosie, sarpele de casa) sau mamifere (exemplu: vidra, vulpea, nevastuica, chitcan pitic, bizam, lilieci) pe care le puteam intalni, bineinteles ca fiind un spatiu atat de vast (184 hectare), nu sunt chiar atat de usor de intalnit.
Mai multe detalii despre Parcul Natural Vacaresti gasesti pe site: Parcul Natural Vacaresti

Exista chiar si un foisor amenajat (Foisorul Mare) unde poti sa te odihnesti si sa te feresti de soarele arzator, mai ales vara cand sigur este foarte cald. De asemenea sunt si casute pentru pasari unde li se pune mancare, probabil de catre cei care au in grija aceasta zona.

La un moment dat am gasit coaja unui ou. Eu am vrut sa cred ca din ou a iesit un pui, insa Bogdan mi-a spus ca mai degraba a fost mancat de o alta vietate pentru ca puiul nu avea cum sa iasa prin acele gauri.

Am ramas placut surprinsi ca in mijlocul Bucurestiului este o zona atat de frumoasa si de naturala. Mergand prin delta am descoperit si potecile pe care vom putea reveni la o eventuala tura cu bicicletele.

Ne-a placut foarte mult zona si o recomandam celor care vor sa se bucure de natura, insa aveti grija la soare, caldura arzatoare se resimte din plin aici. Desi noi am fost primavara, intr-adevar temperaturile din acea zi erau peste limita normala, se simtea foarte cald si soarele ardea destul de puternic.

Pana reusiti sa ajungeti in Delta Vacaresti va invitam sa o admirati in peisajele surprinse de Bogdan.

1_Stuf in Delta Vacaresti2_Rate in Delta Vacaresti3_Pod de lemn in Delta Vacaresti4_Delta Vacaresti5_Delta Vacaresti6_Delta Vacaresti7_Salcie Creata in Delta Vacaresti8_Spre Foisorul Mare din Delta Vacaresti9_Delta Vacaresti10_Loc de panda Delta Vacaresti11_Casuta Pasari Delta Vacaresti12_Delta Vacaresti13_Corina la Delta Vacaresti14_Delta Vacaresti15_Barca in Delta Vacaresti16_Delta Vacaresti17_Ou de pasare in Delta Vacaresti18_Rata in Delta Vacaresti

Statistici Strava Corina/Bogdan:
Distanta: 7.60 km / 8.02 km
Timp de miscare: 1:48:43 / 1:50:33
Timp de miscare + pauze: 2:30:58 / 2:31:24 
Urcare: 25 m / 25 m
Pace: 14:18/km / 13:46
Calorii consumate: 448 / 690

Tura poate fi vazuta si pe Strava pe link: La pas prin Delta Vacaresti

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.