Traseu MTB: Cartier Berceni – Comuna Berceni – Vidra – Crețești – Copăceni – 1 Decembrie – Jilava – Cartier Berceni: 45 km. Prima tură, prima căzătură.


Vremea frumoasă de la început de an ne-a îndemnat să facem o tură cu bicicleta, mai ales că la munte nu puteam să mergem având în vedere riscul mare de avalanșă, dar și “marea avalanșă” de turiști ce au luat cu asalt stațiunile montane și potecile neobișnuit de însorite (pentru această perioadă) ale munților.
Stabilise Bogdan un traseu și vorbise și cu Nelu, vărul lui să meargă împreună cu noi. Așa că vineri seara după ce am căutat pe net cum să umflăm o roată care are janta cu valva presta și am găsit o poză care ne-a ajutat foarte mult, am reușit să umflăm roțile bicicletelor și să fim pregătiți pentru prima tură din 2018.
Eu personal mă simțeam foarte bine și îmi doream să merg cu bicicleta, chiar simțeam nevoia de puțină mișcare.

Sâmbătă dimineața la ora 10:00 am stabilit să ne întâlnim cu Nelu și să pornim în tură. Eu am vrut să încerc ceva nou și să pedalez ascultând muzică, lucru pe care nu l-am mai făcut și despre care am citit că nu este prea recomandat să îl faci, dar mi-am spus că dacă dau volumul mai încet pot să aud și zgomotele din jurul meu fără probleme.
Am pornit pe Șoseaua Berceni ca să ieșim din București spre Comuna Berceni. Aveam un ritm bun și spre surprinderea mea reușeam să merg aproximativ cu aceeași viteză cu care mergeau Bogdan și Nelu.

Vremea era perfectă pentru o plimbare cu bicicleta deși era 6 ianuarie și conform tradiției trebuia să fie un ger sever, „Gerul Bobotezei”. Era o vreme primăvăratică, iar vântul adia foarte puțin.

Din păcate în ciuda aspectelor care preconizau că va fi o tură frumoasă fără incidente și chiar vom reuși să avem o viteză medie destul de bună, la puțin timp după ce am intrat în Comuna Berceni am avut un mic accident.
Nelu care era în fața mea a vrut să își scoată un șervețel din buzunar și i-au căzut cheile, moment în care a frânat brusc, am frânat și eu dar pe jos era umed și fiind în localitate, pe marginea drumului era pământ ceea ce a făcut să îmi alunece roata și să cad. Norocul meu a fost că nu venea în timpul acela nicio mașină că altfel nici nu vreau să mă gândesc la urmări. Am căzut destul de tare având viteză, dar de această dată cred că echipamentul și-a făcut treaba și m-a protejat. Am simțit doar la mâna stângă o durere destul de puternică, dar după ce am stat pe marginea drumului puțin și mi-am mișcat ușor mâna am decis că nu ma doare atât de tare și că pot să continui. Atât Nelu cât și Bogdan mi-au spus că mai avem cam 30 de kilometri de parcurs și dacă simt că nu pot continua este mai bine să ne întoarcem pentru că avem mai puțin de mers decât dacă continuăm. M-am încăpățânat să merg, în ciuda faptului că Bogdan a insistat că nu este un moment bun să fiu încăpățânată, cred că îi era teamă să nu cedez psihic ca la tură de la Sărata-Monteoru.
Deși simțeam o durere suportabilă la mână, am încercat să îmi găsesc o poziție în care să nu mă doară atât de tare și am continuat să pedalez. Am pus mai multă presiune pe mâna dreaptă și am încercat să nu mă mai gândesc la durere și să mă bucur de vremea frumoasă. Le-am spus băieților că voi merge mai încet și dacă vor pot să meargă înainte, nu vroiam să pierd controlul bicicletei și să am iar un alt accident, de aceea am zis că mai bine pedalez mai ușor. Bogdan a mers mai mult alături de mine și mă întreba mereu dacă mă simt bine și dacă mă mai doare mâna.
I-am spus lui Bogdan că aș vrea să ne oprim la un magazin să îmi iau un suc și pentru că Nelu era deja în față am oprit la un magazin de unde am luat câte un suc, am băut și am pornit din nou la drum, nu cred că a durat mai mult de 10 minute.
După aceea am pornit din nou la drum că să îl ajungem pe Nelu, care ne aștepta în fața altui magazin că își amintise că vreau eu să beau ceva, dar nu ne-am mai oprit și am continuat să pedalam.

În localitatea Copăceni am întâlnit un grup destul de numeros de oameni care ieșeau de la biserică cu găleți în care aveau apă sfințită. Recunosc că mi-a fost puțin teamă pentru că trebuia să fiu foarte atentă să nu lovesc pe cineva și nu aveam un control bun asupra bicicletei din cauza mâinii care mă durea. În plus oamenii mergeau pe carosabil, și așa îngust având în vedere că era o singură bandă pe sens și pe marginea drumului erau și mașini parcate. Am încetinit cât de mult am putut și am fost foarte atentă ca să nu cad din nou sau să lovesc pe cineva.
După ce am trecut de această porțiune am mai mers puțin și la un moment dat ne-am oprit la o bifurcație de drum pentru că trebuia să facem stânga. Nelu mergea înainte și eu cu Bogdan puțin mai în spate, mie îmi era teamă să mai merg aproape de Nelu, iar Bogdan nu vroia să mă lase singură.
Am făcut o ultimă oprire la o benzinărie înainte de a intra în Jilava pentru a ne mai odihni puțin și după aceea am pornit din nou la drum. După ce am intrat în București eu le-am spus băieților că voi merge mai încet pentru că traficul era mai aglomerat, începeau semafoarele și trebuia să am mare grijă mai ales că mâna mă durea și nu puteam să o mișc prea mult.

Când am ajuns acasă am văzut că mâna se umflase puțin și se învinețise. Mă gândeam să merg la spital, dar decât să stau la urgență și să aștept câteva ore am zis că mai bine îmi dau eu cu o cremă poate îmi mai trece durerea și să încerc să o mișc cât mai puțin. Mi-am dat cu o cremă pe care o aveam acasă, era adusă din Anglia, am înțeles că o folosesc și sportivii când au diverse accidentări. Din fericire durerea s-a diminuat, iar acum mai am dureri doar când rotesc mâna sau când o forțez. Se pare că am avut noroc și nu a fost nimic grav.
Asta a fost prima tură pe anul 2018, dar și prima căzătură de când merg pe bicicletă și sper să fie și ultima.

Vă dorim ture frumoase pe Poteci Însorite și un an nou plin de realizări!

Puteți vizualiza tura și pe Strava accesând următorul link: Cartier Berceni – Comuna Berceni – Vidra – Crețești – Copăceni – 1 Decembrie – Jilava – Cartier Berceni

Statistici Strava Bogdan/Corina:
Distanță: 42.29 km / 42.32 km
Timp de mișcare: 2:16:08 / 2:51:16
Timp de mișcare + pauze: 2:52:14 / 2:53:25
Urcare: 103 m / 103 m
Viteza medie: 18.6 km/ora / 14.8 km/ora
Viteza maximă: 31.7 km/ora / 33.5 km/ora
Calorii consumate: 1188 / 538
Putere medie estimată: 130W / 47W
Producția de energie: 1066kJ / 483kJ

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.