RGF 2017: Țara Făgărașului


Păreri Bogdan + Informații tehnice
De această dată ne-am deplasat până la locul cursei cu autocarul pus la dispoziție de angajator.
Fiecare participant suporta cazarea.
Noi (eu, Corina, Mihai, Roxana, Ionuț, Cristi și Luminița) ne-am cazat la Pensiunea Stella Drăguș.
Bicicletele erau aduse cu TIR-ul la locul de start.

Circuitul era împărțit în MedioFondo (53 km/ascensiune totală 350 m) și GranFondo (90 km/ascensiune totală 600 m).
Traseul este cel de mai jos.

Harta-stilizata-RGF-in-Tara-Fagarasului
Circuit RGF 2017: Țara Făgărașului

Noi (eu, Corina, Roxana, Ionuț și Luminița) am participat la MedioFondo. Toți aveam biciclete MTB.
Mihai cu Cristi, având cursiere au participat la traseul GranFondo.

În ziua plecării am fost nevoiți să mergem de acasă și până la locul de muncă pe biciclete, aproximativ 16 km. Iar următoarea zi am mai mers încă 53 km.
Cu detaliile o să ne ajute Corina în rândurile de mai jos.

Păreri Corina
Pentru că anul trecut (2016) am fost foarte încântați atât eu cât și Bogdan de tura RGF, ne-am promis că vom face tot posibilul să nu ratăm nicio astfel de tură.
Locația de anul acesta a fost anunțată destul de târziu, dar acum pot spune că a meritat așteptarea. RGF 2017 s-a ținut în Țara Făgărașului, o zonă superbă, la poalele Munților Făgăraș.

Tura a avut loc pe data de 27.05.2017, dar pentru că locația era destul de departe de București, organizatorii au pus la dispoziție transportul de vineri seara de la București la Sâmbăta de Sus.

Vineri – 26.05.2017 am venit pe biciclete până la locul de unde organizatorii ne puneau la dispoziție autocarele pentru transportul spre Sâmbăta de Sus și unde trebuia să le predăm bicicletele. Am constatat că mersul pe bicicletă prin București este o adevărată aventură. Pistele lipsesc, acolo unde avem piste sunt mașini parcate sau în mijlocul lor regăsim stâlpi sau chiar chioșcuri de ziare :-), iar șoferii nu sunt prea prietenoși cu bicicliștii.

După un drum de aproximativ 16 km prin traficul aglomerat din București, parcurși într-o oră am reușit să ajungem la punctul de întâlnire și să predăm bicicletele.

Din București am mers cu autocarul până în Sâmbăta de Sus, acolo ne-am luat kit-urile pentru a doua zi și după o mică ședință tehnică am plecat spre pensiunea Stella Drăguș. Eu, Bogdan, Roxana și Ionuț (prietenul ei), Mihai, Cristi și Luminița (soția lui) am înnoptat toți la aceeași pensiune.
Doar eu și Bogdan am venit cu autocarul pus la dispoziție de către organizatori, ceilalți au venit cu mașinile personale și au ajuns la pensiune mai devreme.

În ziua în care a avut loc tura eram îngrijorați pentru că cerul era înnorat, iar prognoza meteo nu era tocmai îmbucurătoare. Cu toate astea speram să avem parte de timp frumos și să ne bucurăm de pedalat și de peisajele frumoase.

Punctul de Start era în fața Mănăstirii Sâmbăta de Sus.
După încă o mică ședință tehnică ținută de organizatori s-a dat marele START (ora 10:09).

La fel ca și anul trecut am rămas mai în spate să evităm accidentările, mai puțin Mihai și Cristi care s-au înscris la tura lungă și s-au poziționat printre primii la start.
Traseul a început plăcut, ușor la vale ceea ce făcea pedalatul mult mai ușor.
La scurt timp după ce s-a dat startul, Bogdan a înaintat mai repede, știam că va încerca să scoată un timp cât mai bun.
Eu am pedalat într-un ritm constant încercând să nu obosesc, mă bucuram de priveliștea din jurul meu și de vremea plăcută. Având experiența turei de anul trecut, am încercat să am un moral cât mai ridicat, să gândesc pozitiv și să mă bucur de tură. La un moment dat am constat că pedalam în aceleași ritm cu o colegă, astfel că am stabilit să mergem împreună atât cât puteam.

Traseul era mai ușor decât cel de anul trecut, dar pe o porțiune spre Victoria starea carosabilului se înrăutățea și trebuia să acorzi o atenție mai mare drumului. Pe această porțiune am văzut și primul accident, din nefericire o colegă a căzut de pe bicicletă și s-a rănit (tăiat) destul de grav la obraz. M-am speriat puțin și am fost mai atentă atât la drum cât și la ceilalți participanți la cursă.

Am ajuns și la punctul de refresh, acolo unde trebuia să ne întoarcem cei care participau la tura scurtă. Cu puțin timp înainte să ajung la punctul de refresh m-am întâlnit cu Bogdan, el deja se întorcea (el a ajuns la punctul de refresh la ora 11:35).
La punctul de refresh am băut apă, m-am odihnit și am mâncat câteva fructe, știind că mai aveam de parcurs drumul de întoarcere.
Acolo am mai văzut o colegă care din păcate avusese și ea două incidente și era julită în coate și în genunchi. Problema la ea era că a închiriat o cursieră deși spunea că nu a mai mers pe bicicletă de foarte mult timp.

Am plecat de la punctul de refresh spre finish știind că mai am aproximativ 23 km.
În această a doua parte a traseului am început ușor ușor să resimt oboseala, dar cu toate astea am continuat să pedalez și să mențin un ritm constant.
Ultimii 9 km au fost cei mai grei, fiind un fals plat, iar pentru că eram și mai obosită, simțeam că deși pedalez, bicicleta pur și simplu nu înaintează, ba din contra merge înapoi.
Recunosc că am avut momente în care îmi venea să mă dau jos și să merg pe lângă bicicletă, dar m-am ambiționat și am vrut că această tură să o parcurg în întregime pedalând.
Cu ultimele forțe și cu ajutorul colegilor care mă depășeau sau care erau lângă mine am reușit să ajung la finish.
Acolo mă aștepta Bogdan, el ajunsese primul dintre noi (a ajuns la ora 13:00).
Mi-am primit mândră medalia, ne-am felicitat reciproc și am mers la locul amenajat cu băuturi energizante, apă și alte mici gustări să ne revigorăm.

La scurt timp după ce am ajuns, au venit și Roxana cu Ionuț, spunându-ne că Luminița este mai în urmă, iar Mihai și Cristi probabil erau în apropiere.
După ce s-au odihnit și Roxana cu Ionuț, am mers la sala de mese din interiorul mănăstirii unde ne aștepta multă mâncare și tot ce îți puteai dori după un efort susținut.
În timp ce noi mâncam au venit și Cristi cu Luminița, am înțeles că după ce a terminat cursa, Cristi s-a întors să o încurajeze pe Luminița și să o ajute din punct de vedere psihic să reușească. La puțin timp după ei, a sosit și Mihai. Imediat după Mihai a început o ploaie puternică cu grindină și vânt.

Am împărtășit păreri și impresii despre traseu, am povestit și ne-am bucurat de timpul petrecut împreună, iar după aceea Roxana, Ionuț, Cristi, Luminița și Mihai au plecat spre pensiunea unde am fost cazați cu o noapte în urmă, iar eu și Bogdan am mers la autocarul ce pleca spre București.

După această tură am rămas cu multe impresii plăcute, cu dorința de a mai merge în acea zonă poate pentru câteva drumeții și de a participa și la cursa RGF de anul viitor.

Mai jos fotografii din timpul cursei.

DSC_8306
RGF 2017: Țara Făgărașului (I)
IMG_7279
RGF 2017: Țara Făgărașului (II)
IMG_7281
RGF 2017: Țara Făgărașului (III)
IMG_20170527_095209298
RGF 2017: Țara Făgărașului (IV)
IMG_8480
RGF 2017: Țara Făgărașului (V)
IMG_1011
RGF 2017: Țara Făgărașului (VI)
IMG_1631
RGF 2017: Țara Făgărașului (VII)
IMG_1890
RGF 2017: Țara Făgărașului (VIII)

Puteți vizualiza tura și pe Strava accesând următorul link: Prin București (spre TIR)

Statistici Strava „Prin București (spre TIR)” Bogdan/Corina:
Distanță: 16.55 km / 16.57 km
Timp de mișcare: 1:14:10 / 1:15:57
Timp de mișcare + pauze: 1:19:31 / 1:20:37
Urcare: 111 m / 112 m
Viteza medie: 13.4 km/ora / 13.1 km/ora
Viteza maximă: 31.3 km/ora / 29.9 km/ora
Calorii consumate: 584 / 249
Putere medie estimată: 118W / 49W
Producția de energie: 524kJ / 223kJ

Puteți vizualiza tura și pe Strava accesând următorul link: RGF 2017 – Țara Făgărașului

Statistici Strava „RGF 2017” Bogdan/Corina:
Distanță: 52.03 km / 52.47 km
Timp de mișcare: 2:46:24 / 2:54:34
Timp de mișcare + pauze: 2:50:27 / 3:00:22
Urcare: 416 m / 419 m
Viteza medie: 18.8 km/ora / 18.0 km/ora
Viteza maximă: 42.8 km/ora / 47.5 km/ora
Calorii consumate: 1683 / 654
Putere medie estimată: 151W / 56W
Producția de energie: 1509kJ / 587kJ

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.