RGF 2016: Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați


28 mai 2016, ziua cea mare, cursa RGF 2016. Nu era neapărat o cursă, nu pentru mine, doream să termin circuitul într-un timp cât mai bun. Abandonul era exclus din start.
28 mai, era și ziua de naștere a Corinei, chiar în ziua cursei. De ziua ei era pe bicicletă, nu printr-un club de fițe. De apreciat! Bravo!
La mulți ani Corina!

Circuitul era împărțit în Tura Medie (64 km/ascensiune totală 780 m) și Tura Lungă (98 km/ascensiune totală 1550 m).

Detalii Tura Medie:
– tura medie, distanță 64 km
– ascensiune totală 780 m
– start din Sărata-Monteoru
– 4 moto suport
– ambulanță
– aprovizionare cu apă, din mers, pe traseu
– mașină deschizător de pluton
– mașină închizător de pluton
– mașină tehnică
– autocar
– fotografi profesioniști pe tot parcursul traseului
– punct de refresh la kilometrul 45
– finish Urlați
– petrecerea câmpenească

Noi eram înscriși pentru Tura Medie.
Erau aproximativ 120 de persoane la start, toți colegi de muncă. Era pregătită și Corina, chiar dacă în tura de recunoaștere a fost demoralizată de dificultatea traseului și am fost nevoiți să abandonăm la Gura Vadului și să ne retragem spre Mizil. Acum măcar avea siguranța că în cazul în care nu mai putea, era recuperată de un autocar cu tot cu bicicletă. Aleluia!
Și START! A început pedalatul!
Am preferat să rămânem în urma plutonului, nu doream să riscăm și să fim implicați într-un accident nefericit, urmând să avansăm treptat în funcție de starea fizică.
Deși știam că am probleme la schimbătorul de viteze, după căzătura din Pitești, nu am dus bicicleta la service pentru reglaje. Astfel că pe urcări nu aveam nicio șansă să pedalez, dacă schimbam vitezele îmi sărea lanțul. Având aceste probleme, pe urcare am mers mai mult pe lângă bicicletă. Nu e nimic de râs, eram destui care mergeam pe lângă bicicletă.
Mihai se descurca mai bine, a coborât o singură dată de pe bicicletă. Bravo!
Cu toate astea, participanții la cursă se simțeau bine, efort maxim, însă plăcere pe măsură, mișcare, dorință.
Corina se descurca nemaipomenit. Nu-mi venea să cred că merge atât de bine și rezista cu brio efortului depus. Bravo!
Am reușit să terminăm prima urcare, a urmat mult așteptata coborâre, apoi falsul plat până la baza celei de-a doua urcări.
Vă spun sincer că cea de-a doua urcare e pur și simplu diavolească. Oboseam doar împingând la bicicletă. Iar din spate eram presați de organizatori care ne amenințau că ne urcă în autocar, lăsând impresia că se grăbeau să ajungă acasă. Deși recunosc că aveam un termen limită de a ajunge la punctul de refresh. Le-am spus că nu urcăm, urma o altă coborâre, apoi punctul de refresh, un alt fals plat și finalul. Văzând că suntem încăpățânați, au renunțat să ne mai preseze.
Storși de puteri, am reușit să terminăm și cea de-a doua urcare până la Marginea Pădurii. Apoi a urmat coborârea până în Gura Vadului.
La punctul de refresh (kilometrul 45) ne-am reîntâlnit toți trei. Am uitat să menționez, Cristi nu a reușit să vină, era accidentat după o căzătură urâtă cu bicicleta.
Corina nu s-a oprit la punctul de refresh, a continuat să pedaleze. Incredibil! Cea care aproape plângea pe traseul de recunoaștere, era acum în formă maximă.
Eu și Mihai am oprit, am mâncat, ne-am hidratat bine și apoi la pedalat. Corina era de nevăzut, înaintase excelent.
Ne-am întâlnit iar cu Corina și am mers împreună până la finalul cursei.
Toți am primit o medalie de participare, apoi la petrecere cu noi.
Eram mulțumiți de noi, ne simțeam bine.
După finalul petrecerii, toți 3 am fost întorși cu un microbuz la Sărata-Monteoru, eram cazați la Pensiunea „La Păducel”. Acolo ne așteptau: prietena lui Mihai (Andrada) și fratele Corinei (George) cu prietena lui (Flori). Ne organizasem un mini concediu, profitând de cursa de biciclete. În plus sărbătoream și ziua de naștere a Corinei.

Părere Corina
28 mai, o zi specială pentru mine, ziua mea de naștere, ziua în care împlineam 28 de ani și cel mai important cred, ziua în care urma să îmi depășesc limitele.
După ce cu o seară în urmă am ajuns la pensiune „La Păducel” și am petrecut o noapte liniștită, a doua zi la prima oră eram pregătită moral și speram eu și fizic pentru marea cursă.
Am plecat dimineață de la pensiune cu Bogdan și Mihai după ce am pregătit bicicletele, ne-am dat cu cremă de protecție solară și ne-am aranjat numerele de concurs pe biciclete și căști. La Start colegii noștri care au venit din București erau deja acolo. Am schimbat păreri, ne-am încurajat unii pe alții și bineînțeles am făcut glume că să ne destindem și să mai uităm de emoții. Recunosc că personal aveam o mică teamă având în vedere eșecul pe care l-am avut la tura de recunoaștere, dar eram mult mai ambiționată și motivată să termin cursa.
După ultimele sfaturi date de organizatori am fost invitați să ne aliniem la start și așa cum a scris și Bogdan am ales să stăm în spate pentru a evita accidentele.
Am pornit cu entuziasm și cu zâmbetul pe buze, așa cum am fost sfătuită de nenumărate ori de Bogdan. Pe parcursul traseului am întâlnit și câțiva turiști trecuți de prima tinerețe care ne încurajau și aplaudau, atmosferă ce te ambiționa și te făcea să pedalezi cu mai mult elan.
A urmat prima urcare și știind ce mă așteaptă am zis că nu este bine să forțez și de aceea am preferat să merg pe lângă bicicletă. Întâlneam colegi care erau deja obosiți și întrebau dacă mai este mult, iar ca să îi încurajez le spuneam că nu mai este mult și că urmează o coborâre care te face să te simți mult mai bine. Era o atmosferă plăcută în care ne încurajam reciproc și care ne făcea pe toți să continuăm. A urmat și coborârea mult așteptată și după aceea o porțiune de drum aproximativ drept.
Știam că a doua urcare este mult mai dificilă și în plus începeam să simțim oboseală. Eram hotărâtă să rezist și să termin cu bine cursa. Acum am avut ocazia să pun în aplicare tot ce am citit pe internet, ceea ce am învățat la primul antrenament pe care l-am avut și cel mai important sfaturile pe care mi le-a dat Bogdan. Am avut mereu o atitudine pozitivă, am fost relaxată și am încercat să îmi consum energia cât mai eficient. Toate acestea și încurajările colegilor m-au făcut să continui și să mă simt excelent în momentul în care urcarea a luat sfârșit. Coborârea a fost spectaculoasă, dar am avut grijă să o abordez cu mare atenție.
La Gura Vadului erau Bogdan și Mihai care mă așteptau și profitau de ocazie să se hidrateze, i-am întrebat din mers dacă pot să continui, mi-au spus că pot să merg înainte pentru că urmează și ei să vină imediat. Am continuat să pedalez cu un ritm constat, simțeam că reușisem să îmi găsesc ritmul ideal și că dacă mă opresc cu greu voi începe să pedalez din nou, ăsta este motivul pentru care la punctul de refresh nu am oprit ci am continuat să merg.
Pe drum am mai întâlnit câteva grupuri de polițiști care dirijau traficul ca noi să ne putem desfășura cursa fără incidente, toți polițiștii întâlniți mă întrebau dacă mai sunt mulți concurenți în spatele meu, cred că se plictisiseră de cât timp stăteau pe traseu.
La un moment dat m-am oprit pe marginea drumului să beau puțină apă, am mâncat niște corcodușe verzi și i-am așteptat pe Bogdan și pe Mihai. Am reușit să păstrez aceeași viteză și să merg alături de ei, lucru ce m-a încurajat și m-a făcut mândră de mine.
Cursa se termina la Conacul Urlățeanu, iar înainte de finish ne aștepta încă o urcare, asta ca să fie totul perfect. Am urcat acești aproximativ 100 m pe lângă bicicletă cu ultimele puteri. La finish am primit medalia de care sunt tare încântată.
La conac ne aștepta o adevărată petrecere cu mâncare și multă voie bună. Când am intrat în conac am savurat cea mai bună limonadă din viață mea, a fost cu adevărat delicioasă, mai ales după un asemenea efort.
Sunt foarte mândră că la împlinirea celor 28 de ani pe data de 28 mai am reușit să termin cursa și să îmi depășesc limitele.
Felicitări tuturor participanților!

Și fotografii de pe traseu.

2016-05-28-12h08m47
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (I)
2016-05-28-12h08m49
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (II)
2016-05-28-12h09m05
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (III)
2016-05-28-12h09m10
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (IV)
2016-05-28-12h32m25
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (V)
2016-05-28-12h34m45
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (VI)
2016-05-28-12h42m45
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (VII)
2016-05-28-12h56m55
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (VIII)
2016-05-28-13h11m13
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (IX)
2016-05-28-13h12m11
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (X)
2016-05-28-13h36m32
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (XI)
2016-05-28-13h36m33-1
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (XII)
2016-05-28-13h36m34
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (XIII)
2016-05-28-13h57m17
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (XIV)
prr_0377
Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați (XV)

Puteți vizualiza tura și pe Strava accesând următorul link: Sărata-Monteoru – Tisău – Gura Vadului – Ceptura de Jos – Urlați

Statistici Strava Bogdan (Corina a avut din nou probleme cu aplicația):
Distanță: 64.66 km
Timp de mișcare: 4:15:53
Timp de mișcare + pauze: 4:38:07
Urcare: 917 m
Viteza medie: 15.2 km/oră
Viteza maximă: 51.8 km/oră
Calorii consumate: 2664
Putere medie estimată: 149W
Producția de energie: 2291kJ

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.