Posibilităţi locuri pentru antrenament cu bicicleta în București


Pentru cei care vor sa pedaleze liberi (sa nu fie calcati de masini sau sa nu calce ei oameni prin parcuri), sa se obisnuiasca cu o bicicleta, sa se antreneze sau doar sa se relaxeze si nu au timp pentru o iesire mai lunga, exista in apropiere de Ikea Baneasa, in spatele magazinului Carrefour, sosele noi (lungime aproximativ 3.5 km), curate, fara gropi, inca inchise circulatiei auto.
Am aflat de aceste sosele, bucle, cu ocazia primului antrenament (duminica 27.03.2016), pentru traseul de ciclism medio fondo organizat de smartatletic.ro.

Am fost aproximativ 20 de persoane la antrenamente.
Cel care tinea antrenamentul, un tip parca prea bine facut din punct de vedere fizic pentru cursiera pe care statea, ne-a „invatat” sa tinem ghidonul cu o mana, iar pe cealalta sa o avem la spate (aceasta metoda iti relaxeaza spatele si te ajuta sa inveti sa controlezi bicicleta), sa pedalam cu genunchii cat mai aproape de cadru (astfel nu pierzi din viteza si ai o pozitie mai aerodinamica), sa mergem in pluton, sa pastram o distanta de siguranta fata de ceilalti concurenti, sa avem grija la masini, la gurile de canal, casca de protectie sa fie nelipsita din tura unui ciclist (fie si la o plimbare prin parc) etc.

La finalul antrenamentului aveam parcursi 51.8 km, o distanta buna pentru a mentine un ritm saptamanal ce nu ma scotea din forma.
De fapt, miscarea a fost si principalul scop pentru care m-am invartit pana am ametit. In plus am aflat si cateva lucruri interesante.

Recomand cu acelasi scop, antrenamentul, si aleea de 1 km din jurul Arenei Nationale. Are o latime buna, nu este foarte aglomerata si este usor accesibila.
Daca cunoasteti si alte zone de antrenament in orasele voastre, va rog sa le lasati prin intermediul unui comentariu la aceasta postare.
Nu va sfatuiesc sa folositi Centura Bucuresti pentru antrenament, este aglomerata, periculoasa, circulata de TIR-uri si alte utilaje de tonaj mare.

Puteti vizualiza tura si pe Strava accesand urmatorul link: Antrenament MTB

Statistici Strava Bogdan/Corina:
Distanta: 51.84 km / 41.98 km
Timp de miscare: 2:53:17 / 2:32:03
Timp de miscare + pauze: 3:30:55 / 3:32:29
Urcare: 11 m / 11 m
Viteza medie: 18.0 km/ora / 16.6 km/ora
Viteza maxima: 40.0 km/ora / 31.0 km/ora
Calorii consumate: 1647 / 420
Putere medie estimata: 138W / 41W
Productia de energie: 1433kJ / 370kJ

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.