Locuri de antrenament (cu bicicleta) în București


Pentru cei care vor să pedaleze liberi (să nu fie călcați de mașini sau să nu calce ei oameni prin parcuri), să se obișnuiască cu o bicicletă, să se antreneze sau doar să se relaxeze și nu au timp pentru o ieșire mai lungă, există în apropiere de Ikea Băneasa, în spatele magazinului Carrefour, șosele noi (lungime aproximativ 3.5 km), curate, fără gropi, încă închise circulației auto.
Am aflat de aceste șosele, bucle, cu ocazia primului antrenament (duminică 27.03.2016), pentru traseul de ciclism medio fondo organizat de smartatletic.ro.

Am fost aproximativ 20 de persoane la antrenamente.
Cel care ținea antrenamentul, un tip parcă prea bine făcut din punct de vedere fizic pentru cursiera pe care stătea, ne-a „învățat” să ținem ghidonul cu o mână, iar pe cealaltă să o avem la spate (această metodă îți relaxează spatele și te ajută să înveți să controlezi bicicleta), să pedalăm cu genunchii cât mai aproape de cadru (astfel nu pierzi din viteză și ai o poziție mai aerodinamică), să mergem în pluton, să păstrăm o distanță de siguranță față de ceilalți concurenți, să avem grijă la mașini, la gurile de canal, casca de protecție să fie nelipsită din tura unui ciclist (fie și la o plimbare prin parc) etc.

La finalul antrenamentului aveam parcurși 51.8 km, o distanță bună pentru a menține un ritm săptămânal ce nu mă scotea din formă.
De fapt, mișcarea a fost și principalul scop pentru care m-am învârtit până am amețit. În plus am aflat și câteva lucruri interesante.

Recomand cu același scop (antrenamentul) și aleea de 1 km din jurul Arenei Naționale. Are o lățime bună, nu este foarte aglomerată și este ușor accesibilă.
Dacă cunoașteți și alte zone de antrenament în orașele voastre, vă rog să le lăsați prin intermediul unui comentariu la această postare.
Nu vă sfătuiesc să folosiți Centura București pentru antrenament, este aglomerată, periculoasă, circulată de TIR-uri și alte utilaje de tonaj mare.

Puteți vizualiza tura și pe Strava accesând următorul link: Antrenament MTB

Statistici Strava Bogdan/Corina:
Distanță: 51.84 km / 41.98 km
Timp de mișcare: 2:53:17 / 2:32:03
Timp de mișcare + pauze: 3:30:55 / 3:32:29
Urcare: 11 m / 11 m
Viteza medie: 18.0 km/oră / 16.6 km/oră
Viteza maximă: 40.0 km/oră / 31.0 km/oră
Calorii consumate: 1647 / 420
Putere medie estimată: 138W / 41W
Producția de energie: 1433kJ / 370kJ

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.