Să străbatem țara pe bicicletă!


Tu ai merge cu bicicleta pe munte?
Poate la început nu m-am arătat foarte încântat de această metodă de abordare a drumețiilor montane sau poate îmi părea puțin anormal ca muntele să fie străbătut cu o bicicletă, aveam impresia că nu respecți muntele. Și totuși, a străbate potecile muntelui cu o bicicletă nu este un păcat sau o lipsă de respect adusă naturii, mai ales că bicicleta nu este un vehicul motorizat ce poate polua și așa o atmosferă încărcată de noxe și alte gaze nocive. În plus, cu bicicleta poți străbate distanțe lungi într-un timp scurt și cu un efort acceptabil.

Astfel am adus în actualitate o mai veche dorință și o nouă activitate pe lângă drumețiile montane, cu bicicleta pe trasee de munte sau de ce nu, doar simple trasee de ciclism pe ale țării frumoase meleaguri.

Am început să mă interesez în stânga și în dreapta cu privire la brandul de bicicletă ce s-ar potrivi cu ceea ce vreau să facem. Îți spun cu sinceritate, cu cât cauți mai mult și amâni momentul achiziției, cu atât ajungi să nu mai cumperi (eu așa am pățit acum ceva timp). De ce? Pentru că sunt zeci și sute de producători, de modele, din ani diferiți, mărimi și alte caracteristici diferite de la o bicicletă la alta. Așa că odată ce ai ales bicicleta, nu mai sta pe gânduri, fugi să o cumperi.

Ce să cumperi?
Depinde și ce vrei să faci cu bicicleta respectivă, posibilitățile sunt multiple:
– Tour/Oraș
– Cross/Hibrid
– Cursiere
– MTB Hardtail
– MTB Full
– Electrice E-bike

Pe partea tehnică recunosc că nu mă pricep, nu încă, așa cum mi-aș dori, dar este timp și sigur nevoia o să mă învețe.

Eu am cumpărat o bicicletă de munte, Hardtail MTB Cannondale Trail 8 de 27.5″model 2016, iar C. a cumpărat modelul de damă, Hardtail MTB Cannondale Tango 8 de 27.5″model 2016. Ambele sunt entry level, însă având în vedere renumele Cannondale – echipa de ciclism din Turul Franței, recomand cu încredere.
Ca și accesorii, pentru început ne-am achiziționat: ciclocomputere, o pompă, suport bidoane, respectiv bidoane. Nu a fost necesar să cumpăr cască și mănuși, aveam o cască MET, ce am aflat ulterior că valorează cam 400.00 lei, iar mănușile sunt de tip motocicletă. I-am găsit și lui C. o cască MET.

De unde să cumperi?
Magazine de biciclete, accesorii și service găsești peste tot în țară și sunt convins că nu o să întâmpini dificultăți în a alege. Însă dacă ești hotărât cu privire la bicicleta dorită, te sfătuiesc să te uiți și la preț, o să găsești diferențe de preț, posibile oferte, chiar și disponibilitatea ce o oferă unele magazine de a achiziționa bicicleta în rate cu cardul de credit.
Chiar și în cazul bicicletei, rămân cu aceeași părere ca la echipamentul de munte, nu sunt de acord cu achiziționarea ei fără să o vezi.

În plus, nu te sfătuiesc să-ți cumperi bicicleta din Decathlon, ci doar posibile accesorii pentru aceasta, spre exemplu: ochelari ciclism, mănuși, suport bidon, ciclocomputer, etc. Nu consider că există motiv să cumperi, spre exemplu mănuși, dintr-un magazin de specialitate și să plătești de la 60.00 de lei în sus, în timp ce în Decathlon costă 15.00 lei, doar dacă dorești să cumperi brandul.

Mai doresc să scriu câteva cuvinte și despre aplicația pentru smartphone Strava, ce sigur o să-ți facă viața mai ușoară și mai interesantă.
Prin intermediul acestei aplicații, ai posibilitatea de a crea trasee pe varianta web (www.strava.com) și de a înregistra pe hartă traseul pe care îl urmezi, cu diferite statistici. Te las să o descoperi.

Ne vedem pe traseu!

2 comentarii

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.