Site-uri web şi aplicații OS Android pentru munte


Update 07.10.2015.

Am analizat in ultima perioada aplicatiile si site-urile web ce ne pot ajuta, ghida in dumetiile noastre montane.
Ce va pot spune este ca banala harta de hartie a fost inlocuita acum de aplicatii cu urmarire prin GPS, harti virtuale, insa eu recunosc ca am ramas fidel in continuare hartii de hartie. Nu se mai foloseste vechea busola, acum se pot instala aplicatii pe smartphone ce tin locul busolei. Iar exemplele de automatizare si robotizare, altii poate vor spune evolutie, pot continua. Nu vreau sa dau impresia ca nu sunt de acord cu evolutia, insa unele lucruri nu pot fi inlocuite niciodata de cele electronice.
Eu folosesc site-urile si aplicatiile de mai jos si vi le recomand cu drag. Va vor face viata mult mai usoara si comoda, iar la nevoie va vor fi de un real folos.

Site-uri pentru orientare turistica, sfaturi si alte informatii utile (update 21.07.2016):

www.trasee-marcate.ro – prin intermediul acestui site ai posibilitatea de a-ti configura traseul dorit, ai informatii si fotografii cu privire la zonele prin care treci, timpii de parcurgere ai traseului, gradul de dificultate, etc.
www.alpinet.org – site de stiri montane, iti poti crea un profil, upload de fotografii, top fotografii, posibilitatea de a participa activ la discutii, harti ale Muntilor Carpati, etc.
www.carpati.org – site de stiri montane, ghid montan, iti poti crea profil, galerie foto, posibilitatea de a crea ture montane, iar cei doritori se pot inscrie, etc.
www.viewweather.com – site cu informatii privind temperaturile si precipitatiile in masivele din intreaga lume, inclusiv Romania
www.freemeteo.ro – un alt site cu informatii privind temperaturile si precipitatiile in masivele din intreaga lume, inclusiv Romania

Nu am inclus aici site-urile cu echipamente montane. Despre acest subiect o sa vorbim intr-o postare viitoare.

Sunt sigur ca exista si alte site-uri importante si interesante, pe parcurs o sa completez aceasta lista.
Va astept si pe voi cu informatii.

Aplicatii pentru OS Android (update 21.07.2016):

– aplicatia Google Maps (Descarca Google Maps for Android) – calcul timpi/kilometri intre doua locatii, posibilitatea de cautare pensiuni sau cabane, fotografii din zonele cautate, etc.
– aplicatia Salvamont by Vodafone (Descarca Salvamont for Android) – o aplicatie ce nu trebuie sa le lipseasca iubitorilor de munte, contine trasee, timpi de efectuare a traseelor, informatii cabane (numar telefon, preturi, capacitate, etc.), harti, etc.
– aplicatia Busola – Compass (Descarca Busola – Compass for Android) – pentru orientare
– aplicatia Accurate Altimeter Free (Descarca Accurate Altimeter Free for Android) – masoara altitudinea la care te afli
– aplicatia Muntii Nostri (Descarca Muntii Nostri) – o aplicatie extrem de utila in drumetiile montane. Cum functioneaza? Dezvoltatorii au pus la dispozitie un numar de harti ce se pot descarca. Ulterior, daca te afli in zona muntilor hartii descarcate, activezi locatia GPS si esti identificat pe harta, astfel reduci riscul de a rataci traseul.

Puteti gasi alte sute de aplicatii: termometru, pedometru si altele, insa atentie, nu ai siguranta ca sunt bine calibrate, ca functioneaza corect si ca iti sunt indicate datele reale.
Daca ati folosit o aplicatie si informatiile returnate au fost corecte, va rog sa o impartasiti cu mine si o adaug in lista de mai sus.

unnamed

 

Sa aveti parte de Poteci Insorite!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.