Site-uri web şi aplicații OS Android pentru munte


Update 07.10.2015.

Am analizat în ultima perioadă aplicațiile și site-urile web ce ne pot ajuta, ghida în drumețiile noastre montane.
Ce vă pot spune este că banala hartă de hârtie a fost înlocuită acum de aplicații cu urmărire prin GPS, hărți virtuale, însă eu recunosc că am rămas fidel în continuare hărții de hârtie. Nu se mai folosește vechea busolă, acum se pot instala aplicații pe Smartphone ce țin locul busolei. Iar exemplele de automatizare și robotizare, alții poate vor spune evoluție, pot continua. Nu vreau să dau impresia că nu sunt de acord cu evoluția, însă unele lucruri nu pot fi înlocuite niciodată de cele electronice.
Eu folosesc site-urile și aplicațiile de mai jos și vi le recomand cu drag. Vă vor face viața mult mai ușoară și comodă, iar la nevoie vă vor fi de un real folos.

Site-uri pentru orientare turistică, sfaturi și alte informații utile (update 21.07.2016):

www.trasee-marcate.ro – prin intermediul acestui site ai posibilitatea de a-ți configura traseul dorit, ai informații și fotografii cu privire la zonele prin care treci, timpii de parcurgere ai traseului, gradul de dificultate, etc.
www.alpinet.org – site de știri montane, îți poți crea un profil, upload de fotografii, top fotografii, posibilitatea de a participa activ la discuții, hărți ale Munților Carpați, etc.
www.carpati.org – site de știri montane, ghid montan, îți poți crea profil, galerie foto, posibilitatea de a crea ture montane, iar cei doritori se pot înscrie, etc.
www.viewweather.com – site cu informații privind temperaturile și precipitațiile în masivele din întreaga lume, inclusiv România
www.freemeteo.ro – un alt site cu informații privind temperaturile și precipitațiile în masivele din întreaga lume, inclusiv România

Nu am inclus aici site-urile cu echipamente montane. Despre acest subiect o să vorbim într-o postare viitoare.

Sunt sigur că există și alte site-uri importante și interesante, pe parcurs o să completez această listă.
Va aștept și pe voi cu informații.

Aplicații pentru OS Android (update 21.07.2016):

– aplicația Google Maps (Descarcă Google Maps for Android) – calcul timpi/kilometri între două locații, posibilitatea de căutare pensiuni sau cabane, fotografii din zonele căutate, etc.
– aplicația Salvamont by Vodafone (Descarcă Salvamont for Android) – o aplicație ce nu trebuie să le lipsească iubitorilor de munte, conține trasee, timpi de efectuare a traseelor, informații cabane (număr telefon, prețuri, capacitate, etc.), hărți, etc.
– aplicația Busolă – Compass (Descarcă Busola – Compass for Android) – pentru orientare
– aplicația Accurate Altimeter Free (Descarcă Accurate Altimeter Free for Android) – măsoară altitudinea la care te afli
– aplicația Munții Noștri (Descarcă Muntii Nostri) – o aplicație extrem de utilă în drumețiile montane. Cum funcționează? Dezvoltatorii au pus la dispoziție un număr de hărți ce se pot descărca. Ulterior, dacă te afli în zona munților hărții descărcate, activezi locația GPS și ești identificat pe hartă, astfel reduci riscul de a rătăci traseul.

Puteți găsi alte sute de aplicații: termometru, pedometru și altele, însă atenție, nu ai siguranța că sunt bine calibrate, că funcționează corect și că îți sunt indicate datele reale.
Dacă ați folosit o aplicație și informațiile returnate au fost corecte, vă rog să o împărtășiți cu mine și o adaug în lista de mai sus.

unnamed

Să aveți parte de Poteci Însorite!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.